Hoeveel kan je afvallen door yoga?

In Seattle, Verenigde Staten, is een onderzoek gedaan naar het BMI onder 300 volwassenen. Hieruit bleek dat mensen die aan yoga doen, een lager BMI hebben dan mensen die niet aan yoga doen. Mensen die aan yoga doen, hebben een BMI van 2,7 punten lager. Wanneer je een uur wandelt, verbrandt je ongeveer 250 calorieën. Wanneer je yoga oefeningen doet, verbrandt je gemiddeld 260 calorieën per uur. Door yoga kun je afvallen, maar er zijn ook andere manieren die effectiever zijn om gewicht te verliezen. Toch heeft yoga nog veel andere voordelen dan alleen het verliezen van gewicht.

 

  • Yoga is geen snelle manier om af te vallen, maar wel een gezonde én een bewuste manier van afvallen.
  • De verbranding van vet komt op gang door het uitvoeren van de asana's en de ademhalingstechnieken. Je hartslag, de verbranding van vet en doorbloeding worden hierdoor gestimuleerd, waardoor je meer afvalt.
  • Het spierweefsel verbrandt in rust veel calorieën. Hierdoor verbrand je ook calorieën wanneer je niets doet.
  • Yoga verlaagt stress en zorgt voor minder depressiviteit. Wanneer je last hebt van eetbuien, kan yoga ervoor zorgen dat dit afneemt. Je voelt je namelijk beter, je accepteert jezelf sneller en je hebt jezelf meer onder controle.
  • Yoga verbetert de ademhaling. Je krijgt hierdoor meer energie, waardoor je langer actief kunt blijven. Dit komt omdat je meer zuurstof in je bloed opneemt door de ademhalingstechnieken.
  • De schildklier wordt gestimuleerd wanneer je aan yoga doet. Dit orgaan zorgt voor een goede stofwisseling. Wanneer de stofwisseling beter verloopt, wordt de doorbloeding gestimuleerd. Hierdoor wordt vet minder opgeslagen en verbrand je vet.

 

Van yoga je leefstijl maken

Door yoga leer je controle te krijgen over je lichaam en geest. Je leert jezelf te accepteren en minder te stressen. Yoga is verslavend, omdat het zulke goede resultaten geeft. Vaak verandert yoga je levensstijl en hiermee ook je eetgewoonten. Het gevaar van diëten, is dat je kunt terugvallen. Bij yoga is dit niet zo. Wanneer je yoga beoefent zul je hier minder snel last van krijgen. Je kunt je beter wapenen tegen een terugval omdat je je bewust bent van je lichaam. Daarnaast komt er bij de yoga-leefstijl ook gezonde voeding kijken. Het gaat om natuurlijk, bewuster en gezonder leven en hier past voornamelijk voedsel wat natuurlijk én gezond is.

De kans op eetbuien nemen af omdat je minder stresst. De meeste mensen die last hebben van eetbuien, krijgen eetbuien vanwege stress. Als yoga ergens goed voor is, dan is het wel het verminderen van stress. Yoga werkt ontspannend. Mensen die aan yoga doen die zijn zich ervan bewust dat ze honger hebben en ze zijn zich er ook van bewust wanneer ze genoeg gegeten hebben. Dit komt omdat ze veel meer in contact zijn met hun lichaam. Hierdoor hebben ze meer controle over hun eetpatroon: over wat en hoeveel ze eten. Je zult dan niet gaan eten wanneer je stress hebt, om jezelf te troosten of wanneer je je depressief voelt. 

Bron: mens en gezondheid

Stichting Kindergeheimen
Telefoon 0610838090 Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Junior Yoga

Vermoeidheid en Stress bij jongeren

Yoga voor ouders